Dvojac pojačao Borac

Filip Račić i Stefan Marčetić, pitomci Borčeve omladinske škole potpisali su trogodišnji ugovor sa klubom iz Platonove ulice.

Filip je minulu polusezonu proveo na pozajmici u novogradskoj Slobodi, a svojim partijama u prvoligaškom karavanu Republike Srpske zaslužio je poziv trenera Vinka Marinovića da se vrati na Gradski stadion i stavi paraf na novi ugovor.

Kao kapiten predvodio je omladinsku selekciju kluba do istorijske titule šampiona BiH.

Sada je, kaže, spreman za novi izazov.

- Presrećan sam zbog povratka. FK Borac je pokazao da pazi na svoju djecu i da dobre igre i naporan rad kad tad moraju da se isplate. Ipak, sada, za mene, predstoji ono pravo, da pokažem kvalitet i da se nametnem stručnom štabu. Iskreno, veoma sam motivisan i spreman za dokazivanje. Borac je klub u kojem sam naučio sve o fudbalu i za mene je igranje u crveno-plavom dresu ostvarenje dječačkih snova - poručio je Račić.

Marčetić slovi za jednog od najtalentovanijih napadača na ovim prostorima.

Sa nepunih 17 godina, Stefan je odavno skrenuo pažnju na sebe, a ove sezone je u kadetskoj ligi BiH postigao 13 golova na isto toliko odigranih utakmica.

Ponikao je u prijedorskom Rudaru, a fudbalski put ga je preko Radnik Urije i Krupe doveo u omladinsku školu Borca.

- Za mene je velika čast što sam potpisao ugovor sa Borcem. Ovo je klub u kojem želim da gradim svoju karijeru i smatram da ne postoji bolja sredina za napredak. Na meni je da svakim danom naporno radim i da opravdam ukazano povjerenje. Raduje me i što ću proći pripreme sa prvotimcima. To će biti veliko iskustvo za mene, ali i motiv da se dokažem stručnom štabu. Znam da vrijeme radi za mene, ali sam spreman da se uhvatim u koštac sa svim izazovima koji me čekaju - kazao je Marčetić.

glassrpske.com

Tagovi: