Napad na policajce banjalučki par "koštao" 2.000 KM

Banjalučani D.Dž. i A.S. kažnjeni su novčanim kaznama od po 2.000 KM zbog napada na policajce koji se desio u junu 2019. godine.

Presudu je donio Osnovni sud Banjaluka, a navedeno je da se kritični događaj desio 15. juna 2019. godine oko 4.30 sati , kada su ih dvojica pripadnika MUP-a RS, M.C. i B.M. zaustavili zbog divljačke vožnje. U tom trenutku vozilom marke “tojota korola” je upravljao prvoosumnjičeni D.Dž. dok se njegova partnerka, drugoosumnjičena A.S., nalazila na mjestu suvozača.

- Vozilo je zaustavljeno zbog očigledno nepropisne i riskantne vožnje, a tek nakon drugog upozorenja policije, prvoosumnjičeni je ugasio motor i predao dokumenta. Drugi policajac B. M. prišao je drugoosumnjičenoj i od nje zahtijevao da mu preda dokumenta i izađe iz vozila, nakon čega mu se ona povišenim tonom obraća: “Šta hoćete? Znate li ko smo mi? - navodi se u presudi, prenosi Mondo.

Dodaje se kako nakon toga govori prvoosumnjičenom da idu odatle, a potom udara policajca pesnicom u predjelu vrata, grudnog koša i lijeve ruke nanijevši mu tjelesne povrede.

Policajac je uspijeva savladati, ali se u fizički napad uključuje izrevoltirani D.Dž. koji pesnicom više puta udara drugog policajca M.C.

Oboje su u aprilu ove godine pred sudijom Osnovnog suda Banjaluka priznali krivicu za djelo koje im se stavljalo na teret, te su kao saizvršioci kažnjeni novčanim kaznama od po 2.000 KM za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

mondo.ba

Tagovi: