Održana "Šesta turistička regata" u Banjoj Luci

“Šesta turistička regati” u organizaciji RK Kanjon, održana je na potezu od Bijelog potoka do RC Kanjon u Karanovcu. Ovogodišnjoj regati  je prethodila obuka skipera na divljim vodama koji su tokom regate imali priliku pokazati svoje umijeće.

Cilj projekta i regata ovog tipa je probuditi  interes domaćih i stranih institucija koje djeluju na području BiH, da se aktivno uključe u popularizaciju i podršku razvoja sportova na vodi, ekološke svijesti o zaštiti voda i njihovih obala, kako institucionalno tako i materijalno – navode iz RK Kanjon.

Sve aktivnosti vezane za Šestu turističku regatu spadaju u pripremne aktivnosti za predstojeće Svjetsko prvenstvo u raftingu kojem će Banjaluka biti domaćin od 25.05. do 02.06.2022. godine.

Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, istakla je da je ovogodišnja manifestacija “Banjalučko proljeće”, koja se obilježava širom teritorije grada, okupila veliki broj naših sugrađana i turista.

- Kada govorimo o rafting kao jednoj od naših najznačajnijih turističkih ponuda moramo da iskažemo zahvalnost i Rafting centru Kanjon. Ono što je naravno još značajnije, krajem ovog mjeseca mi ćemo biti epicentar svjetskog sporta i jedne svjetske sportske manifestacije odnosno Svjetskog prvenstva u raftingu – istakla je Milada Šukalo.

- Sve je već sada spremno za najveću sportsku rafting manifestaciju. Organizacijom Svjetskog prvenstva u kategoriji R4, mi smo zaokružili sva takmičenja na rijeci Vrbas. Dolaze nam 62 tima iz 22 zemlje svijeta, i biće to veliki događaj za Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH. Regate su već postale tradicija, a ovom danas, smo još jednom pokazali da smo organizaciono i logistički već sada spremni za predstojeće prvenstvo na Vrbasu i Tari - dodaje Pastir.

U regati su i ove godine učestvovali predstavnici Grada Banjaluka, turistički radnici, novinari i medijski radnici.