Preminuo Almir Raščić

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu danas je preminuo Goraždanin Almir Raščić (39), koji je teško ranjen u napadu prije deset dana ispred zgrade u Goraždu u kojoj je živio. Ova tragična informacija je potvrđena portalu "Avaz".

Iako je, uprkos lošim prognozama ljekara, nada u porodici, kod prijatelja i sugrađana tinjala do zadnjeg trena, povrede glave bile su preteške i nakon devet dana u induciranoj komi Almirovo srce prestalo je da kuca danas u 17.30 sati.

U trenucima dok se kretao prema automobilu na parkingu, nepoznati napadač mu je prišao, oborio ga na asfalt i pucao mu u glavu.

Istraga je u toku. I dalje se prikupljaju dokazi, preduzimaju se radnje, sve što dozvoljava Zakon o krivičnom postupku. Vrše se provjere na terenu, prikupljaju materijalni dokazi, obavljaju razgovori sa svjedocima. U interesu istrage ne možemo vam ništa više reći - kratko je za "Avaz" kazao kantonalni tužilac Mirsad Bilajac. 

Napad se desio na prostoru koji nije osvijetljen niti pokriven videonadzorom. Kako je "Avaz" već objavio Raščić je, najvjerovatnije, upucan iz pištolja “tetejac”.

Takav trag inspektori imaju nakon pronađene čahure i košuljice zrna kalibra 7,62 milimetra. Utvrđeno je da zrno pripada ovoj vrsti oružja. U istragu su se ozbiljno uključile SIPA i Federalna uprava policije (FUP).

Podsjećamo, Almir Raščić je igrao za Željezničar, Velež, Olimpik, Goražde i Azot. Njegov brat Admir Raščić,  je igrao i za Željezničar i za Sarajevo. Trenutno je član stručnog štaba U21 reprezentacije BiH. Njihov otac je Muhidin Raščić, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH te predsjednik Fudbalskog saveza Bosansko-podrinjskog kantona.

nezavisne.com