Pun “Borik” kao da je Liga šampiona, Benfika ipak prejaka za “osice”

Rukometašice Borca poražene su u prvom meču trećeg kola EHF evropskog kupa od Benfike sa 22:34, ali će ova utakmica ostati upamćena po atmosferi u “Boriku”.

Odavno, više od 20 godina nije viđeno ovako nešto. 

Krajem prošlog vijeka tribine banjalučkog hrama sporta punile su košarkašice Mladog Krajišnika predvođene legendarnom Slađanom Golić, a sada je više od 2.000 gledalaca došlo da podrži “osice”. 

Mlade banjolučke rukometašice nikada u životu nisu igrale nošene pjesmom navijača, pa je postojala mala bojazan da bi se mogao desiti kontraefekat. 

Ipak, solidno su krenule i držale priključak za Portugalkama koje u svojim redovima imaju daleko iskusnije igračice poput Ukrajinke Viktorije Boršenko prekaljene igračice koja je godinama igrala Ligu šampiona. 

Kako je meč odmicao Portugalke su izgledale sve moćnije i uvećavale prednost. Djevojke Nikole Bijelića teško su uspijevale da pronađu put do gola jer su Jovana Novakopvić na liniji, te krilne igračice bile potpuno odsječene. 

Milana Railić je bila najraspoloženija u redovima domaćih i već u prvih petnaestak minuta upisala je četiri pogotka. 

Na golu je sasvim solidna bila Dragana Vukosavljević koja je u jednom periodu držala svoj tim u igrim, da bi pri rezultatu 4:7 Benfika počela da se odljepljuje. 

Stisle su Portugalke dodatno u odbrani i natjerale Borac da pravi više tehničkih grešaka, pa su iz kontri i polukontri postigle dosta lakih golova. 

Na kraja prvog poluvremena na semaforu je pisalo 10:18 nakon što je Konstanca Sekveira postigla gol direktno iz deveterca po isteku vremena.

U nastavku meča dodatno je do izražaja došao kvalitet i bolja fizička sprema gošći koje su u laganom ritmu stigle do razlike koja im garantuje miran revanš. 

Bobićeva je meč završila sa pet golova, a Vukosavljevićeva odbranila 13 lopti. 

Na drugoj strani Marija Unjankve i Sekveira postigle su po šest.

glassrpske.com