Sarajliju oteli po izlasku iz zatvora zbog duga, pa ga odveli kod notara

 Četiri osobe uhapšene su zbog sumnje da su u četvrtak otele Enisa Rezakovića koji je tog dana pušten iz zatvora, a to su, kako saznajemo, uradili zbog navodnog duga od ranije.

Prema policijskom saopštenju, zbog otmice su uhapšeni J.B. (36), M.K (33), A.S. (47) i A.F. (36), svi iz Sarajeva. Prema nezvaničnim informacijama oni su Rezakovića oteli zbog navodnog duga od 20.000 KM koji je nastao dok je on bio na slobodi. Otmičari su pomenutog  zaskočili ispred zatvora gdje ga je čekala nevjenčana supruga.

Kako saznajemo napadači su Rezakovića "strpali" u automobil te odvezli kod notara gdje su od njega zahtijevali da im prepiše stan. Nije poznato da li je do prepisivanja nekretnine došlo, ali Rezakovića su otmičari nakon toga pustili i odvezli se u Pale gdje su i uhapšeni uz saradnju  sarajevske i policije Istočnog Sarajeva.

Rezaković je ranije privođen zbog droge.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u četvrtak ujutro policiji je prijavljeno da su nepoznate osobe  na području sarajevske opštine Centar oteli E.R. iz Sarajeva.

- Policija došla do saznanja o četiri muškarca koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem ovog djela, te su ih operativnim radom locirani na području Pala. U saradnji sa pripadnicima PU Istočno Sarajevo uhapšeni su J.B, M.K. A.S i A.F, svi iz Sarajeva koji su u četvrtak uveče preuzeti - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je policija pronašla R.E. koji je saslušan u svojstvu svjedoka.

glassrpske.com

Tagovi: