Stanivuković ponovo traži podršku odbornika za „Srpska open“

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković ponovo pokušava od Skupštine grada da dobije podršku za poteze i odluke koje je povlačio i donosio tokom izgradnje teniskog kompleksa za turnir „Srpska open“.

Nakon što je prošle sedmice sa dnevnog reda Skupštine grada povučena Odluka o regulisanju prava i obaveza u vezi sa izgradnjom sportskog objekta, Stanivuković je danas pred odbornike uputio Odluku o kapitalnom grantu za izgradnju sportskog objekta sa pratećim sadržajem kao kapitalne investicije u javnom interesu.

Nova odluka je skoro ista kao prethodna.

Osim po nazivu, razlikuju se po tome što je novom odlukom precizirano da će po završetku turnira Teniski savez vlasništvo na sportskom objektu prenijeti na Grad Banjaluku.

Međutim, i dalje ostaje sporno to što se objekat gradi bez dozvola i mimo regulacionog plana, a na šta su na prethodnom zasjedanju jasno ukazale i gradonačelnikove stranačke kolege.

Zbog ove odluke koja je danas uvrštena na dnevni red, početak sjednice gradske skupštine kasnio je sat vremena da bi poslije Aktuelnog časa uslijedila pauza kako bi nadležne skupštinske komisije dale mišljenje o novim tačkama dnevnog reda.

U toku je sjednica Komisije za propise, predstavke i provođenje etičkog kodeksa koja prošle sedmice nije dala zeleno svjetlo za odluku kojom bi Skupština grada praktično prihvatila sve do sada provedene aktivnosti i potpisane sporazume između Grada i Teniskog saveza RS.

Spornu odluku koju su kritikovali i pojedini odbornici Stanivukovićevog PDP-a prošle sedmice sa dnevnog reda povukla je Komisija za propise, predstavke i provođenje etičkog kodeksa.

- Odluka o regulisanju prava i obaveza u vezi sa izgradnjom sportskog objekta nije prihvatljiva u pogledu njegove usaglašenosti sa Ustavom, zakonom i statutom - navedeno je u rješenju Komisije.

capital.ba

Tagovi: