Šukalo ozdravio nakon što je dobio zamjenika

Nakon skoro tri mjeseca odsustva zbog bolovanja, na svoje radno mjesto danas se vratio sekretar Skupštine grada Igor Šukalo.

Njegovim povratkom konačno bi trebalo biti odblokirano funkcionisanje Službenog glasnika grada Banja Luka.

To će omogućiti da se pokrene realizacija brojnih odluka koje je usvojila Skupština grada ili koje je donio gradonačelnik Draško Stanivuković.

Zanimljivo je da se Šukalo vratio na posao nakon što je, poslije brojnih pokušaja, gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković izmijenio sistematizaciju i odredio osobu koja će mijenjati sekretara.

Da se Šukalo vratio na svoje staro radno mjesto potvrdio je za CAPITAL predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković.

- Zaključeno mu je bolovanje i jutros je došao na posao. Sada ćemo ući u normalnu dinamiku izdavanja Službenih glasnika kako je i do sada bilo - rekao je Ninković.

Iako nije mogao precizirati kada će tačno izaći sljedeći broj Službenog glasnika smatra da će se to dogoditi u narednim danima.

Kako je CAPITAL pisao u više navrata zbog Šukalovog odsustva od kraja juna nije objavljen nijedan gradski Službeni glasnik, zbog čega odluke koje je u prethodnom periodu donijela Skupština grada Banja Luka, ali i akti koje je donijela aktuelna gradska administracija nisu mogli stupiti na snagu zato što se ne objavljuje Službeni glasnik Grada Banja Luka.

Taj problem je administracija gradonačelnika Draška Stanivukovića pokušala da riješi na više načina. Nedavno je Stanivuković najavio da će se problem riješiti tako što će se ti akti uputiti na objavu u Službeni glasnik RS, ali je taj plan pao u vodu zato što je to preskupo za Grad Banjaluku.

Nakon toga je napravio novi plan koji predviđa novu sistematizaciju stručne službe Skupštine grada, kojom je Šukala trebao mijenjati službenik na koga je Stanivuković „prebacio“ odgovornosti sekretara. O tome je CAPITAL pisao u tekstu: Stanivuković riješio blokadu odluka Grada Banja Luka.

Novi pravilnik je stupio na snagu prešle sedmice 15. septembra i Šukala je mogao mijenjati službenik koji je dobio ta zaduženja, ali to se nije desilo. Nijedan novi broj Službenog glasnika još nije objavljen, a danas je stigla informacija da se Šukalo vratio na radno mjesto.

Na povratak sekretara Skupštine grada Igora Šukala reagovao je Stanivuković.

On je u objavi na društvenim mrežama naveo da će Šukalu „stajati nad glavom dok ne potpiše svaki zaostali akt!“

- Bio je 60 dana na “bolovanju” i nijedan akt sekretar Skupštine Grada nije objavio, niti potpisao, a svoj prvi radni dan je iskoristio da ode na izložbu u dvorani Borik, gdje sam ga upravo sreo.  Njegov potpis čekaju đačke i studentske stipendije, besplatne građevinske dozvole i još mnogo važnih akata - naveo je Stanivuković u objavi.

CAPITAL.ba

Tagovi: