U Belgiji zaplijenjeno 100 kg kokaina: Među uhapšenim i državljani BiH i Srbije (VIDEO)

 U koordinisanoj međunarodnoj akciji Bezbjednosno informativne agencije, MUP-a Srbije i tužilaštva, u saradnji sa bezbednosnim službama iz nekoliko država EU u Belgiji je zaplenjeno 100 kilograma kokaina, čija ulična vrijednost se procjenjuje na više od 10 miliona evra.

U akciji u Holandiji uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe srpski državljani D. R. (28) i D. P. (48), kod kojih je pronađeno oružje i izvjesna količina novca za koju se sumnja da je nastala izvršenjem krivičnih djela, dok su u Belgiji i Luksemburgu uhapšeni srpski državljani S. K. (36), Đ. D. (32), J. V. (33), jedno NN lice, kao i državljanin BiH S.Đ. (42), saznaje "Telegraf".

Prema prvim informacijama, droga je zaplijenjena u Arlonu, na jugoistoku Belgije, prilikom pretresa jednog skladišta.

Osumnjičeni su pokušali da sakriju kokain u betonskim pločama radi lakšeg izvoza.

Na teritoriji Beograda uhapšen je srpski državljanin V. V. (29), kome je određeno zadržavanje od 48 sati, koji će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Policija nastavlja sa koordinisanim radom na rasvjetljavanju svih okolnosti u vezi distribucije pomenutog narkotika i na otkrivanju ostalih članova navedene međunarodne organizovanane kriminalne grupe, prenosi "Telegraf".

nezavisne.com