U toku smjena dvadesetak funkcionera Policije Republike Srpske

U toku je pokušaj smjene dvadesetak visokih funkcionera Policije Republike Srpske. Među imenima koja su napisana na spisku za smjenu su, između ostalih, načelnik UKP, načelnici PU Banjaluka i Doboj, načelnik Uprave za podršku…

Gerila info saznaje, od izvora iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, da je spisak sa dvadeset i dva imena funkcionera Policije Republike Srpske napravljen u kabinetu direktora Policije Republike Srpske, Siniše Kostreševića i da je proslijeđen u kabinet člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske i predsjednika SNSD-a, Milorada Dodika.

Između ostalih, na spisku su Darko Kovrlija načelnik Uprave kriminalističke policije, Dalibor Ivanić načelnik Uprave policije, načelnik Uprave za podršku Željko Spasojević, načelnik Policijske uprave Banjaluka Miloš Brkić, načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković.

Naši izvori tvrde da su pomenuti kadrovi na spisku za smjenu jer se vode kao ljudi ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragana Lukača.

gerila.info

Tagovi: